“Reţeaua de funcţionari cărăşeni – eficienţă şi calitate”, la prima întâlnire de lucru

Sarcinile şi modalităţile de implicare a fiecărui membru al reţelei de promotori ai reformei în administraţia publică din Caraş-Severin au fost prezentate miercuri, în sala de şedinţe a Palatului Administrativ din Reşiţa.

Acţiunea a făcut parte din Proiectul “Reţeaua de funcţionari cărăşeni – eficienţă şi calitate”, implementat de către Instituţia Prefectului – Judeţului Caraş-Severin şi co-finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.

Miercuri, mai mulţi funcţionari publici din Caraş-Severin, care fac de acum parte din reţeaua de promotori ai reformei în administraţie, din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, primării şi servicii deconcentrate au participat la primul curs de formare în ceea ce priveşte creşterea eficienţei şi calităţii serviciilor furnizate cetăţeanului. “Au fost mulţi tineri prezenţi astăzi, care au voinţa de a schimba ceva în administraţie, de a moderniza administraţia din judeţ în relaţia directă cu cetăţeanul”, a afirmat prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea.

După cum a declarat Ţunea, Guvernul are ca prioritate absorbţia fondurilor europene, de care depinde relansarea economică a României, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea mai multor bani la buget. “România poate accesa o sumă mare de bani, iar dacă va reuşi acest lucru, situaţia economică va fi alta. Instituţia Prefectului a început implementarea Proiectului ‘Reţeaua de funcţionari cărăşeni – eficienţă şi calitate’, fapt pentru care am semnat şi protocoale cu Consiliul Judeţean, primării şi instituţiile deconcentrate, practic, cu toţi cei care au tangenţă directă cu cetăţeanul”, a precizat prefectul de Caraş-Severin.

Valoarea totală a proiectului este de peste 270.000 lei, din care, 230.000 lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă, iar 40.000 lei reprezintă contribuţia solicitantului, asigurată prin Ministerul Administraţiei şi Internelor. Durata proiectului este de 14 luni. AGERPRES