Reţeaua de apă şi canalizare din Şimleu Silvaniei a fost extinsă şi reabilitată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, derulat de Compania de Apă Someş SA, în valoare totală de peste 36 milioane de lei, recepţia lucrărilor având loc la finele lunii septembrie.

„Contractul de lucrări demarat în noiembrie 2020, a avut o valoare de 36.583.432 lei fără TVA, iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 60 de luni. Lucrările din Şimleul Silvaniei au vizat extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie a apei pe o lungime de 13 km pe 23 de străzi, precum şi extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare pe o lungime de 17 km pe 26 străzi. Pentru asigurarea funcţionalităţii noilor reţele de canalizare au mai fost realizate 3 km conducte de refulare şi 9 staţii de pompare apă uzată. Toate noile reţelele sunt prevăzute cu SCADA în vederea integrării în sistemul de monitorizare automată existent la nivel regional”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Compania de Apă Someş SA.

Potrivit sursei citate, lucrările realizate vor contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite de Compania de Apă Someş SA, la asigurarea unui nivel îmbunătăţit de sănătate şi confort pentru populaţie în condiţii de siguranţă, la reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, precum şi la reducerea costurilor prin eficientizarea operării pe noile reţele.

Proiectul face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj, în perioada 2014-2020”, cu o valoare totală de 1.640.654.623,98 lei (fără TVA).

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj prin extinderea şi dezvoltarea serviciului de alimentare cu apă potabilă, controlată microbiologic, în condiţii de siguranţă şi protecţie a sănătăţii populaţiei. AGERPRES