Repartizarea bugetului in judetul Prahova a nemultumit primarii localitatilor sarace

Aprobarea bugetului pe anul 2009, in cadrul sedintei Consiliului Judetean Prahova, desfasurate pe 25 martie, a trezit nemultumiri in randul primarilor localitatilor sarace.

Primarul comunei Tomsani, Ilie Potocea (PD-L), a tinut sa ia cuvantul in cadrul sedintei CJ, vorbind in numele primarilor de comune din sudul judetului, care conduc localitati sarace si care au primit foarte putini bani cu ocazia repartizarii bugetului la cele 104 primarii din judet.

“Imi exprim regretul ca pentru primariile bogate s-au gasit mai multi bani, iar cele sarace vor fi si mai sarace, asa cum sunt majoritatea comunelor din zona de sud a judetului’, a declarat Potocea, care a adaugat ca localitatea pe care o conduce are datorii de peste un milion lei si nu i s-au repartizat de la bugetul CJ decat 100.000 lei.

Consilierul judetean Constantin Nemes (PSD) a raspuns primarilor nemultumiti ca impartirea bugetului a urmat o ‘strategie de echilibrare la nivelul tuturor localitatilor din judet’, dar nu a negat faptul ca au existat si ‘criterii politice de impartire a banilor, care au fost repartizati grupurilor politice din cadrul consiliului’. ‘Daca aveti nemultumiri adresati-va reprezentantilor partidului din care faceti parte si poate se gaseste o solutie, pentru ca nu putem lua bani de la primarii nostri pentru a-i da altui partid, fara a avea o motivatie serioasa’, a mai adaugat Nemes.

Vicepresedintele CJ Prahova, Auras Dragomir, care este in acelasi timp si vicepresedinte al PD-L Prahova, a declarat ca, in ceea ce priveste comuna Tomsani, s-a luat decizia sa primeasca doar aceasta suma pentru ca localitatea a fost ajutata in ultimii doi ani cu peste 3,7 milioane lei, pentru investitiile realizate sau in curs de realizare. Primarul Ilie Potocea, in semn de protest, a renuntat si la suma de 100.000 lei repartizata de CJ, spunand ca oricum este insuficienta si prefera sa fie data tot localitatilor bogate.