Timisorenii din mai multe cartiere din oras au depus mai multe petitii la Primarie pentru a reclama impozitele de trei ori mai mari fata de anul precedent.
Oamenii s-au dus la oficiile postale si la ghiseele din institutie cu banii pregatiti, pentru ca stiau ca darile catre municipalitate nu au fost majorate. Mare le-a fost surprinderea cand au fost anuntati ca in loc de 1,5 milioane pentru o casa, de exemplu, trebuie sa plateasca 4 milioane lei vechi, cu tot cu reducerea de 10% aferenta primei perioade a anului.

Unii dintre nemultumiti s-au adresat functionarilor, altii au apelat la sefii de servicii, iar altii si-au exprimat nemultumirile pe forumul institutiei. Problema s-a lamurit destul de repede, insa nu in folosul cetateanului. Explicatia este ca Directia de Urbanism a propus o alta modalitate de zonare a orasului, din cauza extinderii extrem de rapide, iar cartiere care acum cativa ani erau la periferie sunt incadrate acum ca fiind centrale. Interesant este ca timisorenii au sesizat ca schemele de impozitare diferite de la o parcela la cea de alaturi, in unele cazuri ajungandu-se chiar ca intr-un interval de cateva strazi sa fie cuprinse toate cele patru zone de impozitare.

Noua zonare a urbei de pe Bega a fost votata de consilieri in septembrie anul trecut.Incurcatura apare si in anexele hotararii de consiliu si la hartile digitale de la Directia Economica cu cea de la Urbanism. Prima anexa face impartirea pe zone, in timp ce a doua introduce exceptii la prima, in functie de existenta utilitatilor sau a unor facilitati, ceea ce duce la o modalitate diferita de taxare de la strada la alta sau chiar la jumatati de strazi.

In acelasi timp, viceprimarul Adrian Orza, cat si directorul economic Adrian Bodo s-au declarat dezamagiti de felul in care arhitectul Radu Radoslav a facut zonarea.