În municipiul Râmnicu Vâlcea se desfăşoară, în prezent, mai multe lucrări de introducere în subteran a reţelelor aeriene de telefonie, internet şi energie electrică, primarul Emilian Frâncu participând, miercuri, la o dezbatere cu proprietarii de reţelele de utilităţi din subteran privind stabilirea unui regulament de efectuare a lucrărilor la carosabil, astfel încât să nu mai apară probleme după reabilitarea unor străzi.

„La sediul primăriei municipiului am avut loc o primă întâlnire cu proprietarii de reţelele de utilităţi din subteran – Apavil, CEZ, DistriGaz, CET Govora, RCS&RDS şi STS – pentru discuţii pe marginea ‘Regulamentului privind condiţiile de execuţie a lucrărilor pe domeniul public şi privat al municipiului Râmnicu Vâlcea la reţelele edilitare’, pus în dezbatere publică de la începutul lunii. Principiul de bază al acestui act normativ nu este acela de a sancţiona lucrările de spargere a carosabilului care nu respectă condiţiile legii, ci de a preîntâmpina producerea unor astfel de situaţii. Propunerea avansată de municipalitate în discuţiile avute este aceea ca DADP, în calitate de administrator al domeniului public al municipiului, să emită avizele de spargere necesare, să urmărească compactarea corespunzătoare după finalizarea intervenţiei la reţele şi să facă şi asfaltarea finală”, a declarat Frâncu.

Deşi deţinătorii de reţele au susţinut că un astfel de regulament este inutil întrucât există legislaţie specifică cu măsuri de intervenţie şi sancţionare, primarul Frâncu consideră necesar un astfel de instrument, întrucât, „din experienţa avută până în prezent, situaţia a scăpat de sub control, iar unele străzi din oraş arată deplorabil”.

„De altfel, majoritatea localităţilor din ţară au adoptat un astfel de act normativ. Şi nu mi se pare normal ca după ce o stradă a fost reabilitată să vezi că vine o firmă din cele menţionate că are ceva de montat în subteran”, a mai spus primarul Emilian Frâncu. AGERPRES