Regiunea Vest va beneficia de peste 3,3 milioane euro, pentru investitii in sectoarele de mediu prioritare

Agentia de Dezvoltare Regionala Vest a lansat, la nivel regional, licitatia deschisa pentru “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu”, componenta a Programului PHARE 2005 – Coeziune Economica si Sociala.
“Bugetul disponibil la nivel national pentru aceasta licitatie este de 26,67 milioane euro, din care 20 de milioane euro din fonduri PHARE si 6,67 milioane euro cofinantare de la bugetul de stat, fiecare dintre regiunile de dezvoltare putand sa beneficieze de cate 3,334 milioane euro, din care 2,5 milioane euro din fonduri PHARE”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Arad, Iosif Matula.

Potrivit acestuia, valoarea finantarii pentru fiecare proiect in parte va fi cuprinsa intre 300.000 si 1.000.000 de euro, fiecare beneficiar urmand sa contribuie cu cel putin 10% din valoarea proiectului, in numerar.

Obiectivul principal este acela de a acorda asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati in domeniul protectiei mediului din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei, in eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a stimula colectarea selectiva a acestora si de a imbunatati calitatea resurselor de apa si a apei potabile.

“Aceasta schema va oferi sprijin financiar nerambursabil autoritatilor publice din localitatile cu cel mult 50.000 de locuitori, in vederea dezvoltarii investitiilor la nivel regional in domeniile gestionarii deseurilor si, respectiv, al gospodaririi apelor uzate, ambele fiind sectoare prioritare de mediu”, a adaugat Iosif Matula.
Termenul-limita de depunere a cererilor de finantare este data de 15 august.