Regiile si serviciile Primariei Craiova doresc mai multi angajati

Cele mai multe dintre regiile si serviciile din subordinea Primariei Craiova doresc ca in acest an sa aiba un numar mai mare de angajati, pe motiv ca nu mai reusesc sa faca fata tuturor atributiilor ce le revin.
Regia craioveana cu cel mai mare numar de salariati cuprins in organigrama din acest an, fata de cea de anul trecut, este Regia de Apa, care are si cele mai multe servicii in subordine. Astfel, in acest an, conducerea regiei doreste sa aiba 1.140 de angajati, cu 70 mai multi decat anul trecut. “Numarul poate sa para mare pentru cine nu cunoaste care sunt atributiilor noastre. Dar, in realitate, este un numar mediu de angajati, cu care sa ne descurcam la limita posibilitatilor. Personal, am insistat ca sa fie asigurat tot personalul tehnic, in special la statii de captare si distributie a apei, care nu au fost administrate bine pana acum tocmai din acest motiv”, a declarat directorul regiei, Constatin Stamatoiu. Desi Regia de Termoficare continua sa conduca in topul regiilor cu cele mai mari salarii, in privinta numarului de personal nu s-au facut modificari fata de anul trecut.
Directorul Tatian Tudorache sustine ca a pastrat aceeasi grila 762 de angajati, intrucat s-a descurcat bine in anul care a trecut. Singura schimbare este crearea unui compartiment juridic, care va recupera creantele de la consumatori, urmand calea instantelor de judecata.

Serviciul de Salubritate are nevoie urgenta de angajati pentru maturat pe domeniul public. Directorul Sorin Ciobanu sustine ca maturatorii sunt insuficienti la aceasta ora si vor fi angajati aproximativ doua sute de oameni, pentru ca “pretentiile autoritatii locale sunt mai mari in privinta curateniei iar activitatea de salubrizare s-a extins si in cartierele marginase”. Regia Domeniului Public si a Fondului Locativ Craiova este singura regie care nu are deocamdata director, dupa ce fostul manager, Ilie Badescu, a fost eliberat din functie la inceputul anului pe motive de deficiente in administratie, insa hotararea prin care a fost eliberat din functie se afla spre avizare la Prefectura Dolj. Fiindca nu are un director, regia nu are nici consiliu de administratie, care are obligatia sa intocmeasca organigrama si sa stabileasca bugetul pe acest an. Intrucat organigramele regiilor autonome urmeaza sa fie aprobate in urmatoarea sedinta a Consiliului Local Craiova, dupa ce au fost respinse la ultima sedinta, directorii de regii au prins momentul sa incarce organigramele proaspete si cu cateva posturi vacante de consilier, pe diverse specializari, care sa-i ajute cu sfaturile si munca de birou.