Municipalitatea din Reghin a lansat aplicaţia Reghin City App pentru promovarea turistică şi antreprenorială, precum şi pentru facilitarea comunicării directe dintre cetăţean şi autoritatea locală, conform strategiei de e-guvernare, devenind astfel al doilea oraş din ţară, după Sibiu, care foloseşte toate modulele City App.

„Proiectul Reghin City App a pornit acum 3-4 săptămâni. Am fost abordaţi de Primăria Reghin în urmă cu două luni, au găsit nişte abordări similare pe care noi le-am făcut în România şi Anglia şi au dorit un proiect asemănător. Ne-am mişcat destul de repede, fiindcă vorbim despre un software care se personalizează şi se adaptează”, a declarat Ionuţ Munteanu, managerul companiei Eventya, care a implementat sistemul.

Potrivit acestuia, aplicaţia conţine informaţii şi funcţionalităţi pentru două segmente de utilizatori, localnici şi turişti. „Sunt informaţii cu carcater turistic – ce poţi să faci, unde poţi să mergi în Reghin, dar şi pentru localnici – de la locuri de joacă pentru copii, până la parcuri, zone de agrement şi informaţii de natură publică, ce pot să vină din partea Primăriei. Nu în ultimul rând, conţine un modul de incidente, la care localnicii pot raporta anumite lucruri pe care le sesizează în oraş – copaci căzuţi, probleme cu gunoiul, cu electricitatea. Acestea ajung într-o aplicaţie pe care o foloseşte primăria, este o aplicaţie utilitară de tip web, care este conectată cu aplicaţia mobilă, unde aceste sesizări intră într-un flux operativ, sută la sută digital, care înlătură birocraţia cu care suntem obişnuiţi, ele urmând să fie repartizate departamentelor avizate”, a spus Munteanu.

Potrivit acestuia, utilizatorul primeşte în permanenţă notificări legate de statusul sesizării sale şi, în acest fel, se speră să se realizeze un schimb util între cetăţean şi instituţia abilitată să rezolve o anumită problemă. „Aplicaţia este gratuită, este pusă la dispoziţie de municipiul Reghin şi se poate descărca gratuit din App Store sau Google Play, deci funcţionează pe sistemele iOS şi Androird. Până în prezent, 18 oraşe din ţară folosesc aplicaţia, noi o avem implementată în jur de 6 localităţi, însă unii folosesc doar module de ghid turistic, alţii doar aceste module de smart city. Reghin este printre puţinele oraşe, cred că alături de Sibiu, care foloseşte toate modulele pe care le punem la dispoziţie către comunitate”, a declarat Ionuţ Muntean. AGERPRES