mocanu__victor.jpgCurtea de Apel Ploieşti a admis recursul înaintat de Prefectura Buzău, iar referendumul privind desfiinţarea judeţului a fost anulat, a anunţat, marţi, preşedintele CJ Buzău, Victor Mocanu, în şedinţa acestui for.

”În baza hotărârii date de Curtea de Apel Ploieşti, acest deziderat privind pronunţarea voinţei populaţiei privind intenţia de desfiinţare a judeţului Buzău a fost anulat, deşi personal am un alt punct de vedere. Nu voi comenta hotărârea unei instanţe judecătoreşti a cărei autoritate o respectăm”, a spus Victor Mocanu.

În opinia sa, alegerile din 2016 se vor desfăşura, cel mai probabil, într-o nouă structură administrativă. ”Desfiinţarea judeţului nu se pune în discuţie, reorganizarea administrativ-teritorială s-ar putea să aibă loc, dar într-o perioadă mai îndelungată, probabil alegerile din 2016 se vor desfăşura într-o nouă structură administrativă”, a afirmat Mocanu.

Pe 17 iulie, Consiliul Judeţean Buzău a adoptat o hotărâre privind organizarea unui referendum pe tema regionalizării, care a fost contestată în aceeaşi zi de Prefectură în instanţa de contencios administrativ a Tribunalului Buzău. În data de 25 iulie, contestaţia formulată de Instituţia Prefectului a fost respinsă de instanţă, dar a fost atacată cu recurs de prefectul judeţului, la Curtea de Apel Ploieşti, unde a avut câştig de cauză. AGERPRES