Unul dintre consilierii locali ai orasului Tautii Magheraus din judetul Maramures a initiat procedura de initiere a unui referendum care sa duca la schimbarea primarului Anton Ardelean.

Consilierul local Ispasoiu Pompiliu, presedinte al organizatiei locale a PD-L, a adunat deja semnaturile necesare organizarii referendumului care ar putea duce la schimbarea primarului Ardelean.

Unul dintre motivele invocate la adresa primarului Ardelean, atat de initiatorul referendumului, cat si de alti consilieri locali din PSD, PNL si UDMR, este lipsa de implicare a acestuia in activitatile administrative si lungul sir de procese cu firme care au lucrat pe baza unor contracte cu primaria orasului Tautii Magheraus, unde primaria pierde sume insemnate de bani.

„Deja am adunat semnaturile necesare pentru organizarea referendumului. Totul e doar o chestiune de procedura in urmatoarea etapa. Ce anume reproseaza cetatenii orasului primarului? In primul rand dezinteresul total fata de respectarea unor norme elementare de ordin administrativ care ar fi trebuit sa imbunatateasca nivelul de viata. Pe hartie, declarativ si in media, primarul orasului Tautii Magheraus a vorbit despre proiecte incepute care le-a prezentat drept finalizate, insa nici unul dintre aceste proiecte finantate de guvern sau din fonduri europene n-a fost terminat”, a spus, miercuri, consilierul local Ispasoiu Pompiliu.

La randul sau, primarul orasului Tautii Magheraus, Anton Ardelean, sustine ca actiunea consilierului local este ilegala, si acesta doreste cu orice pret sa-l schimbe pentru ca face parte din PSD. Primarul Ardelean a refuzat sa comenteze acuzele aduse de consilierul Ispasoiu si s-a rezumat sa spuna ca a reparat cateva drumuri si sustine financiar anumite biserici. „Eu lucrez doar in interesul comunitatii. Consilierul local Ispasoiu Pompiliu spune neadevaruri. Am reparat din bugetul primariei cateva drumuri in Merisor, Baita, Bozanta Mare, Nistru si Ulmoasa. Ma voi duce la ministere pentru a solicita alti bani pentru lucrarile aflate in curs”, a declarat primarul Anton Ardelean.

Un alt aspect al referendumului este si consultarea cetatenilor privind revenirea localitatii Tautii Magheraus la statutul de comuna, deoarece taxele si impozitele locale nu sunt pe masura serviciilor specifice unui oras. AGERPRES