Referendum pentru a redeveni săteni

Peste 4.200 de alegători din oraşul sucevean Milişăuţi sunt aşteptaţi la urne, duminică, pentru a răspunde cu DA sau NU, la referendumul privind revenirea localităţii la statutul de comună. Referendumul este organizat în baza unei hotărâri aprobate pe 29 iulie de Consiliul Local Milişăuţi, secţiile de vot fiind amenajate la Căminul cultural Milişăuţi, sediul primăriei şi Căminul cultural din satul Bădeuţi.

Pe listele electorale permanente figurează 4.214 persoane. Pentru ca referendumul să fie validat, la vot trebuie să participe cel puţin jumătate plus unu dintre electori.

Potrivit Prefecturii Suceava, pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului a fost înfiinţat Biroul electoral de circumscripţie electorală orăşenească nr. 12 Milişăuţi şi un număr de 3 Birouri electorale ale secţiilor de votare. Vineri s-au predat, pe bază de proces verbal, primarului oraşului Milişăuţi şi preşedintelui Biroului electoral de circumscripţie materialele necesare în procesul de votare, respectiv 4.600 buletine de vot, 3.800 timbre autocolante, ştampilele de control ale birourilor electorale ale secţiilor de votare, ştampilele cu menţiunea “VOTAT”, listele electorale suplimentare şi extrase de pe lista electorală pentru votarea cu urna specială.

Recent, electorii din oraşul Cajvana au fost chemaţi să voteze pentru revenirea localităţii la rangul de comună, dar referendumul a fost invalidat, din cauza prezenţei slabe la urne. AGERPRES