Reducerea numărului angajaţilor din administraţie este impusă de FMI, afirmă primarul municipiului Timişoara

robu_nicolae4.jpgPrimarul Timişoarei, Nicolae Robu, nu agreează măsura de reducere a numărului de angajaţi din administraţia locală, anunţată de Guvernul României. Municipalitatea timişoreană are în jur de cinci sute de salariaţi şi ar mai avea nevoie de personal.

Edilul-şef este convins că Executivul de la Bucureşti a fost nevoit să recurgă la această măsură sub presiunea FMI. ”Sunt convins că această Ordonanţă are în spate impuneri din partea FMI, pentru că prevederile ei sunt aidoma multor lucruri pe care FMI le-a impus (României, n.r.) de-a lungul timpului, inclusiv perioada comunismului”, a declarat Nicolae Robu vineri, într-o conferinţă de presă.

Primarul îşi susţine poziţia fermă potrivit căreia ar fi mult mai potrivit să se fixeze un plafon de cheltuieli pentru fiecare unitate administrativ-teritorială şi apoi să fie lăsată să se auto-gestioneze, cu respectarea acelui plafon. ”Aceste reglementări rigide nu sunt potrivite realităţilor foarte diverse, ci se ajunge frecvent să se cheltuiască mai mulţi bani pentru anumite lucruri care trebuie făcute. Pentru că dacă ceva trebuie făcut, recurgi la externalizarea unor servicii care costă mai mult decât rezolvarea problemelor cu personal propriu”, a argumentat edilul-şef.

Sindicatul administraţiei locale timişorene a trimis un set de scrisori deschise factorilor decizionali de la Bucureşti, prin care-şi exprimă dezacordul faţă de recenta Ordonanţă care prevede reducerea personalului angajat. AGERPRES