Consiliul Național al Elevilor a organizat cea de-a V-a ediție a Galei Elevului Reprezentat, un eveniment derulat sub înaltul patronaj al Președintelui României. Administrația locală din Moinești a obținut locul II la categoria „Comunități locale prietene ale Educație – în semn de recunoștință pentru contribuția adusă dezvoltării calității educației la nivel local”.
Municipiul Moinești a obținut acest premiu ca urmare a numeroaselor proiecte de investiții care s-au finalizat sau sunt în curs de execuție la toate unitățile de învățământ locale, investiții care totalizează peste 8 milioane de euro: modernizarea și reabilitarea școlilor gimnaziale „Ștefan Luchian”, „George Enescu” și „Alexandru Sever”, a Colegiului Tehnic „Grigore Cobălcescu”, o grădiniță nouă dată deja în folosință, terenuri noi de sport la toate școlile și liceele moineștene, dotarea cu tablete școlare și alte echipamente performante.
„Cu certitudine că locul obținut este o recunoaștere a ceea ce am făcut pentru toți copiii și toate cadrele didactice – susținerea educației este prioritară și esențială! Am obținut locul II, adică ne-am clasat înaintea municipiului Iași (locul III, de exemplu!) – și acest rezultat pe care îl consider extraordinar ne obligă să continuăm aceste proiecte foarte importante pentru comunitate cu noi investiții la Liceul Teoretic „Spiru Haret” și Școala Gimnazială „Tristan Tzara”! Credem în educație și susținem inițiativele Consiliului Național al Elevilor!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.