frunzaverde_sorin1.jpgBugetul propriu al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost rectificat, luni, cu suma de 4,8 milioane de lei. „Este vorba de o rectificare pozitivă din care aproape 800.000 lei sunt pentru stingerea unor arierate, iar 4 milioane lei sunt fonduri care revin Consiliului Judeţean Caraş-Severin din derularea a diferite programe europene”, a explicat preşedintele acestui for, Sorin Frunzăverde.

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor şi serviciilor publice de sub autoritatea Consiliului Judeţean sau finanţate de către acesta pe anul 2012, dar şi proiectul de hotărâre privind defalcarea sumei de aproape 5 milioane lei, pe domenii de intervenţie, la capitolul Cultură, recreere şi religie.

Totodată, a fost aprobat şi proiectul de hotărâre privind stabilirea preţurilor medii la produsele agricole din judeţul Caraş-Severin pe anul 2013. În acest sens, Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin a transmis propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole. Hotărârea Consiliului Judeţean Caraş-Severin constituie bază în vederea emiterii de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice a deciziilor de impunere anuale în cazul persoanelor fizice care realizează venituri în baza unui contract de arendă sau închiriere.

Astfel, preţurile medii la produsele agricole pe anul 2013 vor fi de 0,9 lei pe kg de grâu, orz şi porumb boabe. De asemenea, fasolea verde, strugurii, piersicile şi perele vor costa 2,5 lei/kg, iar ardeii, roşiile şi morcovii vor avea un preţ mediu de 2 lei/kg. AGERPRES