Rectificare bugetară pozitivă de peste 8,8 milioane lei, aprobată de consilierii judeţeni din Caraş-Severin

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat, pe 18 decembrie, o rectificare de buget pozitivă, cu peste 8,8 milioane de lei, bani alocaţi pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, spitalul judeţean, dar şi pentru reabilitarea drumurilor.

“Primul proiect de hotărâre votat, în unanimitate, de către consilierii judeţeni în şedinţa ordinară a vizat rectificarea pozitivă a bugetului propriu al judeţului Caraş-Severin, pe anul 2018, cu suma totală de 8.863.320 lei. O alocare importantă. Mai exact, suma de 3.161.000 lei a fost alocată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin pentru finanţarea drepturilor acordate persoanelor cu handicap, dar s-au avut în vedere şi alte instituţii subordonate. Este vorba de Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, dar şi de Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, al cărui buget a fost majorat pentru achitarea unor arierate înregistrate pentru medicamente şi materiale sanitare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu.

Ca urmare a acestei rectificări, bugetul judeţului Caraş-Severin a ajuns, de la 214,4 milioane de lei, la 252,4 milioane de lei, prin rectificări pozitive succesive, cu o creştere de 38 milioane de lei faţă de bugetul iniţial. AGERPRES