Spitalul Judeţean Timişoara, centrul de legume şi fructe de la Tomnatic şi bazinul de înot de la Jimbolia sunt pe lista obiectivelor de investiţii ale administraţiei judeţene care vor primi anul acesta, suplimentar, în total, aproape 30 de milioane de lei, în urma votului consilierilor judeţeni, de pe 31 iulie, care au aprobat o rectificare bugetară totală de 32 de milioane de lei. Suma provine prin realocări din bugetul naţional.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Călin Dobra, a declarat că proiectul centrului de colectare legume – fructe de la Tomnatic primeşte patru milioane lei în plus, alocarea în acest an urcând astfel la cinci milioane. Bugetul pentru bazinul de înot din Jimbolia creşte cu două milioane lei, ajungând în acest an la un total de trei milioane.

Suma de 2,5 milioane de lei este alocată Centrului de recuperare „Speranţa” pentru copiii cu dizabilităţi, iar 4,5 milioane de lei merg către un alt centru pentru copii cu diverse deficienţe din Lugoj, unde se va construi un internat, totalul din acest an ajungând aici la şase milioane de lei.

„Am virat către investiţii cât de mult s-a putut. Avem 24 de milioane de lei la dezvoltare, iar opt milioane de lei, la funcţionare. În cazul celor opt milioane de lei destinaţi capitolului funcţionare, cea mai mare parte este direcţionată către lucrări importante desfăşurate în judeţ. Astfel, am alocat peste trei milioane de lei pentru reparaţii la drumurile judeţene şi alte 2,6 milioane de lei pentru reparaţii la Spitalul Judeţean. Consider că doar prin investiţii masive, Timişul poate progresa şi poate fi un exemplu pentru ieşirea din criza generată de noul coronavirus”, a afirmat Călin Dobra.

De o creştere a bugetului pe capitolul dezvoltare beneficiază şi Spitalul Judeţean, unde se vor efectua reabilitări şi reparaţii capitale în valoare suplimentară de peste 1,1 milioane lei. Banii alocaţi acum de CJ Timiş sunt pentru modernizarea reţelei electrice. În urma rectificării, Muzeul Satului Bănăţean primeşte 500.000 de lei pentru construcţia unui han. AGERPRES