Reabilitarea termică a 21 de blocuri din Târgu-Jiu, finalizată în 2011

Primăria municipiului Târgu-Jiu nu poate finaliza lucrările de reabilitare termică la 21 de blocuri din oraş din cauza faptului că ultima tranşă de bani dată de Ministerul Dezvoltării va ajunge abia la începutul anului viitor.

Potrivit şefului Servicului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, Raul Chiriac, pentru cele 21 de imobile din cartierele Griviţei, Republicii şi Unirii intrate în reabilitare termică mai sunt necesari 650.000 lei.

Acesta a mai spus că stadiul actual al lucrărilor nu afectează în niciun fel locatarii, cu toate că temperaturile au fost destul de scăzute în ultima perioadă. “Momentan, blocurile nu pot fi declarate încheiate la capitolul reabilitare termică, deoarece Ministerul Dezvoltării mai are de dat o ultimă tranşă din suma totală. Ultima parte a banilor, circa 650.000 lei, vor veni la începutul anului viitor, atunci când va avea loc şi definitivarea lor. Etapa de reabilitare a blocurilor din municipiul Târgu-Jiu a fost contractată pe o perioadă de trei ani, astfel că avem timp să le facem recepţia celor 21 de imobile”, a declarat luni, pentru AGERPRES, Raul Chiriac.

În ceea ce priveşte blocurile incluse în cea de-a doua etapă a programului de reabilitare termică, reprezentantul Primăriei Târgu-Jiu a menţionat că nici licitaţia pentru a contracta firma care va realiza lucrările nu a avut loc. Cu toate că trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii octombrie, licitaţia a fost amânată pentru începutul lunii decembrie, dat fiind că nu a fost finalizată toată documentaţia necesară.


“Pentru a doua fază a reabilitării blocurilor din municipiu s-a obţinut de la Ministerul Dezvoltării suma de 1.380.000 lei, ce reprezintă contribuţia de 50% a bugetului de stat pentru reabilitarea a altor opt blocuri din Târgu-Jiu. Acestea sunt în zona centrală a oraşului, cuprinse între Calea Eroilor şi strada Unirii. Cel mai probabil, după ce vom ţine licitaţia, lucrările vor demara la începutul anului 2011”, a mai spus Raul Chiriac. AGERPRES