Reabilitarea retelelor de apa – canalizare in orasul Cernavoda reprezinta una dintre prioritatile administratiei locale. O parte din reteaua de canalizare existenta are o vechime de peste 45 de ani, este subdimensionata si cu durata de functionare expirata, un grad mare de coroziune, existand multe pierderi iar costurile de intretinere si exploatare ale retelei sunt foarte ridicate.
In acest sens, primarul orasului Mariana Mircea a facut mai multe demersuri pentru remedierea acestor deficiente in vederea mariririi gradului de confort al populatiei si dezvoltarea orasului in urmatorii ani.

Unul dintre proiectele ce va fi demarat anul acesta se intituleaza “ Statie de pompare noua, extindere aductiune si retea canalizare si bazin de egalizare nou – localitatea Cernavoda “ si face parte din Proiectul POS Mediu – “Reabilitare si modernizare sistem de alimentare cu apa si canalizare in regiunea Constanta – Ialomita si va fi derulat de operatorul serviciilor de apa – canalizare din Cernavoda in parteneriat cu Primaria Cernavoda.


Lipsa retelelor de canalizare in zonele nou construite dar si in alte zone mai vechi ale orasului si utilizarea de fose septice produc un impact negativ asupra solului si panzei freatice. Prin acest proiect, reteaua de canalizare se va imbunatati pe 14 strazi din Cernavoda, in suprafata totala de 9286,94mp. Aceste strazi sunt : Calarasi, Nicolae Balcescu, General Irimia Grigorescu, Mircea cel Batran, Miron Costin, Indiguirilor, Viorelelor, Ioachim Ionascu, Ghioceilor, Razboieni, Marasesti, Maxim Gorki si 1919. Lucrarile propuse prin acest proiect au ca scop pe langa extinderea si reabilitarea sistemului existent si asigurarea necesarului de debit. Investitia mai prevede construirea unei statii de pompare si a unui bazin de egalizare a debitelor.Alt proiect derulat de Primaria orasului Cernavoda in vederea extinderii retelei de apa – canalizare si reabilitarii retelelor existente mai este Reabilitarea si extinderea sistemului de alimentare cu apa in orasul Cernavoda, implementat prin Compania Nationala de Investitii, in valoare de 3.500.000 de euro. Proiectul este in plina desfasurare inca de anul trecut iar lucrarile proiectului prevad inlocuirea retelei de canalizare pluviala din centrul orasului de pe strada Dacia cu o noua retea in vederea preluarii apelor menajere si evitarea inundatiilor, retele de canalizare in 2 cartiere cu locuinte noi, reabilitarea conductei de aductiune apa potabila in lungime de 829 m pe podul Sf. Maria si reabilitarea a 4 statii de pompare ape uzate SP Atom, SP CNE, SP parc si SP Columbia.In anul 2010, Primaria orasului a alocat fonduri din bugetul local pentru extinderea retelei de canalizare menajera cu 4.093 ml pentru 446 de gospodarii si extinderea retelei de alimentare cu apa cu 4.990 ml , pentru 200 de beneficiari.