Primaria municipiului Medgidia a organizat la sediul sau o intalnire cu firmele de transport din localitate si cele care tranziteaza orasul si cu agentii economici din zona de est ce au ca obiect de activitate productia de materiale de constructii.
Temele discutate au fost taxa de trama stradala infiintata de Primaria Medgidia de la 1 ianuarie 2007 si starea drumurilor din Medgidia afectate de traficul masinilor de mare tonaj. De asemenea, s-au pus in discutie problemele cu care se confrunta cetatenii care locuiesc pe strazile traversate de masinile de mare tonaj.

Primarul Dumitru Moinescu i-a informat pe cei prezenti despre faptul ca Institutia Prefectului a notificat taxa de trama stradala si ca administratia locala se afla in situatia aplicarii unor masuri extreme pentru protejarea cetatenilor si a infrastructurii orasului care este veche si nu a fost proiectata pentru a suporta traficul greu.

Primaria este responsabila de starea drumurilor din oras iar masurile corective aplicate pana in prezent pe sectoarele de drum ce deservesc traficul greu ca restrictionarea vitezei si montarea butonilor de incetinire sunt masuri fara rezultat. Ca urmare, se impune efectuarea de reparatii capitale ale acestor artere, reparatii care necesita fonduri. O parte din fondurile pentru reparatii vor fi cele rezultate din incasarea taxei de trama stradala.

S-au purtat discutii privind colaborarea intre transportatori, agenti economici si administratie si gasirea unor solutii astfel incat sa fie protejate interesele tuturor partilor implicate. Atat reprezentantii agentilor economici cat si cei ai firmelor transportatoare s-au aratat deschisi spre gasirea unor solutii pentru a nu se ajunge la aplicarea OUG 195/2005 prin care administratia locala ar putea interzice accesul masinilor de mare tonaj in oras.

Administratia locala va continua demersurile pentru a demonstra ca taxa aplicata respecta legislatia si a fost infiintat pentru protectia cetatenilor si a orasului Medgidia.