Administratia timisoreana intra in linie dreapta in ceea ce priveste proiectul de reabilitare a cladirilor istorice din oras, la finele acestei luni urmand sa se deschida Biroul de Consultanta al Agentiei Internationale de Dezvoltare a Guvernului Germaniei (GTZ).
Purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Flavius Boncea, a informat ca mai multe sute de astfel de imobile din cartierele istorice ale orasului vor fi renovate cu sprijinul partenerilor germani, care au elaborat deja proiectul numit „Reabilitarea prudenta si revitalizarea economica a cartierelor istorice din Timisoara”. Segmentul de asistenta tehnica valoreaza 1,3 milioane de euro si este asigurat de guvernul berlinez, printr-un eurogrant nerambursabil.

In acest sens, o delegatie a Primariei Municipiului Timisoara a participat, la inceputul saptamanii, la un schimb de experienta, la Sibiu, pe problema reabilitarii cladirilor istorice, tinand cont de faptul ca in acest oras se deruleaza un amplu proiect de acest gen prin intermediul GTZ, care este angajata si in proiectul similar din Timisoara. Reprezentantii Biroului GTZ de la Sibiu au prezentat metodologia de lucru folosita, dificultatile intampinate pe parcursul derularii proiectului si au facut prezentari la fata locului, la cladirile reabilitate deja. Pe de alta parte, si italienii s-au aratat foarte interesati de renovarea cladirilor istorice din Timisoara, in urma cu cateva saptamani fiind prezenta in oras o delegatie de experti din Palermo. Pentru reabilitarea cladirilor multiseculare din Timisoara sunt necesare peste cinci milioane de euro.