Primaria Sighisoara a anuntat ca proiectul de reabilitare a Cetatii Medievale este eligibil pentru finantare din fondurile structurale, in cadrul Programului Operational Regional.
Reprezentantii Primariei Sighisoara au spus ca au derulat un proiect in cadrul Programului de finantare URBACT – „Sprijin pentru orase” pentru reabilitarea Cetatii Medievale si a centrului istoric al orasului, care urmeaza sa fie dezvoltat in cadrul unei colaborari cu un expert in domeniul patrimoniului, Giorgio Riscaris. Acest expert va ajuta municipalitatea la pregatirea unor aplicatii pentru Programul Operational Regional si la elaborarea unor documente strategice.
Primaria Sighisoara a depus o cerere de finantare in cadrul Programului URBACT, pentru pregatirea unui proiect integrat de reabilitare a cetatii medievale, pe care l-a inaintat Secretariatul URBACT din Franta. In acest fel, la Sighisoara a sosit un expert selectat de Uniunea Europeana, in cadrul Programului URBACT, care a pregatit un raport referitor la perspectivele de continuare a proiectului, care va fi facut public in data de 15 noiembrie. Expertul, alaturi de echipa sighisoreana, a elaborat un proiect integrat referitor la reabilitarea cetatii medievale Sighisoara.

Din partea Sighisoarei au colaborat in realizarea acestui proiect reprezentanti ai Forumului Democrat al Germanilor, Consistoriului Evanghelic, Asociatiei Turistice Sighisoara, Fundatiei Veritas, SC Consig SA, SC Compatzo SRL. „URBACT – Sprijin pentru orase” este un instrument pentru orasele care doresc sa dezvolte proiecte urbane integrate, iar in cadrul acestuia se doreste folosirea capitalului de cunostinte acumulate in cadrul programului URBAN si a altor actiuni urbane integrate.