sava_razvan1.jpgPrimarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a reiterat dorinţa municipalităţii de a-şi depune candidatura, alături de societatea civilă şi instituţii specializate, pentru a prelua în administrare Delta Văcăreşti, adăugând că aceasta va reprezenta un plămân verde al Bucureştiului, proiectul unei generaţii pentru viitor. „Îmi doresc ca alături de societatea civilă şi alte instituţii specializate să ne depunem candidatura pentru preluarea în custodie a acestei viitoare rezervaţii naturale. Aşteptăm din zi în zi emiterea de către Guvernul României a hotărârii privind declararea zonei Văcăreşti ca parc natural. Vom crea un plămân verde de 183 de hectare în mijlocul Capitalei şi acesta cred că poate constitui prin generozitatea lui proiectul unei generaţii pentru viitor”, a spus edilul în cadrul deschiderii oficiale a expoziţiei Romenvirotec.

El a apreciat că provocările de mediu şi găsirea celor mai avansate soluţii pentru depăşirea lor constituie „poate cea mai importantă preocupare a omenirii în acest moment”. „Sub sloganul Verde pentru Bucureşti, în luna aprilie se desfăşoară unul dintre cele mai ample programe educative privind protecţia mediului. Vorbim despre acţiuni de ecologizare, plantare de arbori, lecţii interactive în şcoli. Prezervarea şi câştigarea suprafeţelor de spaţii verzi, amenajarea rezervaţiei Delta Văcăreşti, iluminatul public eficient şi eco-friendly, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, planul de mobilitate urbană durabilă, extinderea staţiei de epurare a apelor uzate de la Glina sunt doar câteva dintre armele cu care Primăria Municipiului Bucureşti atacă poluarea”, a adăugat primarul.

El a amintit că în luna ianuarie a fost demarat planul privind calitatea aerului, care prevede abordarea din perspectiva impactului de mediu a unor domenii precum transportul public urban, strategia privind spaţiile verzi, salubrizarea, gestionarea şantierelor de construcţii, eficienţa energetică şi conştientizarea populaţiei asupra efectelor poluării. AGERPRES