Democrat-liberalul Razvan Murgeanu si reprezentantul PNG-CD, Robert Ionescu, au fost alesi, pe 27 iunie, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti viceprimari ai Capitalei.
Consilierul municipal Razvan Murgeanu a obtinut portofoliul de viceprimar cu 51 de voturi pentru si unul impotriva, in timp ce consilierul PNG-CD Robert Ionescu a primit 34 de voturi pentru si 18 impotriva.

Robert Ionescu a declarat, imediat dupa alegerea sa de CGMB, ca este optimist in ceea ce priveste realizarea proiectelor pentru Bucuresti. „Atributiile le stabileste primarul general, noi le primim si le ducem la buna indeplinire. Eu sunt avocat si voi vedea ce decizie va lua primarul general. Oricare ar fi, voi incerca sa actionez in interesul cetatenilor si al orasului” – a declarat viceprimarul general.

Razvan Murgeanu, care a fost viceprimar si in mandatul trecut, a declarat ca isi va continua activitatea asa cum este „obisnuit, cu aceeasi seriozitate, in interesul cetatenilor”.

Primarul general Sorin Oprescu a anuntat, dupa alegerea celor doi viceprimari generali ai Bucurestiului, ca va colabora „normal si firesc cu acestia, desi partidele care i-au desemnat nu sunt neaparat premianti” dupa alegerile locale.

Edilul-sef a anuntat ca delegarea competentelor catre viceprimarii generali o va face foarte curand, dupa ce va avea o discutie prealabila cu acestia. Oprescu a precizat ca toate atributiile celor doi alesi de CGMB – Razvan Murgeanu si Robert Ionescu – se vor fi pe termen limitat, deoarece in luna septembrie intentioneaza sa prezinte o noua organigrama a municipalitatii.

„Am dorit ca un viceprimar sa fie de la PNL, in conditiile in care PSD nu si-a exprimat dorinta, dar a fost atunci, dupa alegeri o parere de-a mea. Asta nu inseamna ca partidele trebuie sa reactioneze dupa parerile mele. Am considerat ca PSD nu a spus ca doreste sa aiba un viceprimar si atunci am crezut ca premiantii de pe podium ar fi fost indreptatiti”, a spus Oprescu.

Pentru a eficientiza principiile din Primaria Capitalei, primarul general a adaugat ca va face o evaluare a procesului birocratic pentru a vedea exact „pe ce componente-butoane poate apasa”, astfel incat sistemul sa fie simplificat.

Sorin Oprescu a spus ca este posibil sa reduca personalul de la serviciul de inspectie si control si sa mareasca, de exemplu, numarul angajatilor de la serviciul de relatii cu publicul. „Voi prezenta la inceputul lunii iulie o parte dintre masurile pe care doresc sa le iau, cele care se impun pentru a rezolva toata ideea de societate comerciala a primariei. Nu puteti cere nici de la mine ca in doua saptamani sa deschid chiar toate sertarele”, a mai spus Oprescu.