Reprezentantii municipalitatii recunosc ca Bucurestiul are foarte multe probleme legate de mediu si salubrizare, dar spera ca in cel mult 15 ani aceste aspecte sa se rezolve.
Viceprimarul general Razvan Murgeanu este optimist si este de parere ca acest interval de timp va fi suficient pentru a se putea implementa proiectele edililor in aceste privinte. El a recunoscut insa, cu prilejul organizarii Conferintei internationale de mediu „Bucuresti-un oras curat!”, ca poluarea aerului, apelor si zonelor verzi din Capitala influenteaza negativ si alte teritorii, respectiv cursurile de apa ale Dambovitei, Argesului, Dunarii, Delta si Marea Neagra.

„Centura galben-verde a Bucurestiului ar trebui sa existe la 20-25 km de oras, pe circuitul Comana, Snagov si Buftea, pentru ca altfel nu vom mai putea face fata poluarii. Daca nu vom avea grija de paduri, vom avea cu totii de suferit.In ultimul timp, padurile s-au taiat necontrolat si s-au realizat deplasari masive care sunt de neacceptat. S-a ajuns sa se faca case in paduri. Nu putem interveni ca municipalitate, acestea nu sunt competentele noastre, trebuie implicate si alte foruri, ministerul agriculturii, cei din Ilfov.”, a declarat Razvan Murgeanu.

Edilul a precizat ca poluarea este cauzata totodata de cresterea mare a numarului de autoturisme inmatriculate in ultimul an, al caror total a ajuns la 1.100.000, mentionand in context ca factorul educational are un rol deosebit . „Curatenie se face, dar se aduna anual 1.200.000 tone de gunoi”, a mai spus Murgeanu, apreciind ca Bucurestiul va deveni un oras cu un aspect mai civilizat doar daca locuitorii sai vor fi putin mai educati, iar pana atunci vor fi si aspru sanctionati atunci cand incalca legea.