Raiffeisen apreciaza ca leul ar putea urma un trend de apreciere in perioada urmatoare

Scaderea deficitului comercial si stirea ca Romania a ajuns la un acord cu FMI pentru a doua transa de imprumut ar trebui sa vina in sprijinul leului, care ar putea urma perioada ce va veni un trend de apreciere, considera analistii Raiffeisen Bank Romania.

Astfel, acestia mentioneaza ca datele referitoare la deficitul comercial pe luna iunie arata ca indicatorul si-a continuat corectia rapida, pe fondul scaderii mai accentuate a importurilor decat a exporturilor.

Evolutia ar trebui sa fie benefica pentru leu, tinand cont ca deficitul comercial mare din trecut a fost principalul factor de depreciere pentru moneda, dupa declansarea crizei economice. Analistii mai scriu ca leul nu a reusit in perioada ce a trecut sa beneficieze de aprecierea rapida pe care au cunoscut-o celelalte monede din zona, dar a fost mult mai stabil decat acestea, ceea ce este mai important.

In perioada urmatoare moneda nationala se va tranzactiona cel mai probabil in intervalul 4,19 – 4,23 lei/euro, considera reprezentantii Raiffeisen.