Raduly Robert Kalman va candida din nou la Primăria Miercurea Ciuc

raduly_robert1.jpgPrimarul demisionar al municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat de primar, motiv pentru care candidatul iniţial al UDMR la această funcţie, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a retras din cursă.
Preşedintele UDMR Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan, a declarat că Raduly Robert Kalman nu şi-a depus candidatura pentru prealegerile interne din Uniune, întrucât se afla sub control judiciar (nr: în dosarul în care este judecat pentru infracţiuni asimilate corupţiei). După ce instanţele au revocat măsura preventivă a controlului judiciar, Raduly Robert Kalman s-a decis să candideze, fiind susţinut şi de conducerea UDMR, a mai arătat Fuleki Zoltan.

“Până pe 15 martie (nr: data limită pentru prelegerile UDMR), Raduly Robert nu a putut să-şi depună candidatura pentru că se afla sub control judiciar. Acest lucru nu se ştia până când ţine. Pe data de 19 aprilie, Tribunalul de la Târgu Mureş a ridicat acest control şi Robert m-a căutat ieri şi m-a însărcinat (…)să înştiinţez presa că el porneşte ca şi candidat UDMR la Primăria din Miercurea Ciuc”, a declarat Fuleki Zoltan.

Potrivit sursei citate, candidatul iniţial al UDMR, Borboly Csaba, s-a retras din cursă, aşa cum a promis atunci când şi-a anunţat candidatura. “Borboly Csaba, atunci când a depus candidatura, a spus că dacă Robert porneşte va face pasul în spate. (…) Oricum, indiferent ce decide organizaţia locală, forumul suprem al Uniunii, Consiliul Permanent, poate să schimbe, la primarii de municipii, poate să facă schimbări. (…) Raduly are aprobarea Consiliului Permanent”, a mai spus preşedintele UDMR Miercurea Ciuc.

Acesta i-a mulţumit lui Borboly Csaba pentru că a făcut gestul de a porni în cursa electorală, “şi pentru asta i-a dat răgaz şi timp lui Robert ca să iasă din impasul ăsta şi să decidă dacă mai candidează sau nu”.

De altfel, Borboly Csaba a anunţat pe pagina sa de Facebook faptul că se retrage din cursă, iar Raduly Robert este candidatul UDMR la primăria Miercurea Ciuc. “La anunţul candidaturii mele pentru funcţia de primar al localităţii Miercurea-Ciuc, am afirmat că dacă Ráduly Róbert Kálmán îşi va depune candidatura, atunci eu mă retrag. (…)În cazul lui Ráduly Róbert Kálmán au fost eliminate obstacolele juridice, după ce autorităţile au ridicat supravegherea judiciară. Deci, domnia sa este candidat la funcţia de primar al municipiului Miercurea-Ciuc”, se arată în postarea de pe reţeaua de socializare.
Atât Borboly Csaba cât şi Raduly Robert Kalman sunt trimişi în judecată de DNA pentru infracţiuni asimilate corupţiei. După ce s-a început cercetarea penală împotriva lui Raduly Robert Kalman, acesta şi-a dat demisia din funcţie.

Raduly Robert Kalman a câştigat trei mandate consecutive de primar al municipiului Miercurea Ciuc, după ce opt ani a fost deputat în Parlamentul României. AGERPRES