Radu Tamasoi a fost instalat oficial subprefect de Bistrita-Nasaud

tamasoi_radu.jpgSecretarul de stat in Ministerul Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre, l-a instalat, pe 11 martie, in functie pe noul subprefect de Bistrita-Nasaud, Radu Moisil Tamasoi, de profesie zootehnist, care l-a inlocuit pe Gheorghe Tuta (fost membru PD), numit inspector guvernamental.
La eveniment au participat conducerea Prefecturii Bistrita-Nasaud, dar si presedintele filialei judetene a PNL, deputatul Ioan Turc, avand in vedere ca Tamasoi provine din randurile acestui partid. Noul subprefect va avea ca principala insarcinare organizarea alegerilor locale. Pentru a ocupa aceasta functie, Tamasoi a demisionat din PNL incepand cu data de 8 martie.

“Sunt constient de sarcina care mi se incredinteaza, sunt constient ca mi se incredinteaza aceasta functie intr-un moment greu. Va asigur ca munca in echipa garanteaza cele mai bune rezultate. Voi incerca, alaturi de domnul prefect si de doamna subprefect, sa transpun in teritoriu politicile Guvernului liberal Tariceanu”, a declarat, imediat dupa depunerea juramantului, noul subprefect.

La randul sau, Victor Paul Dobre a apreciat ca aceasta schimbare la nivelul Prefecturii Bistrita-Nasaud nu are conotatii politice, chiar daca fostul subprefect, Gheorghe Tuta, a facut, la un moment dat, parte din Partidul Democrat. “Mai devreme sau mai tarziu, toti cei care sunt in inalta functie publica – pentru ca limita maxima e de cinci ani – vor primi si alte misiuni. Unii vor pleca, unii se vor intoarce in politica, dar, incetul cu incetul, se va consolida Corpul inaltilor functionari publici, incetul cu incetul lucrurile acestea vor deveni o normalitate”, a spus Dobre.

Radu Moisil Tamasoi are 55 de ani si este, de profesie inginer zootehnist. A absolvit in 1976 Facultatea de Zootehnie si Medicina Veterinara din Timisoara, iar ultima functie detinuta a fost acea de director executiv adjunct al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Bistrita-Nasaud.