Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că a semnat, joi, un contract cu Ordinul Arhitecţilor din România prin care se dă startul concursului internaţional de soluţii pentru amenajarea salbei de lacuri din această zonă administrativă.

Va fi un proces de durată, dar astfel obţinem cele mai inovative idei, cea mai bună folosinţă a spaţiului existent. Între timp curăţăm 30 de ani de nepăsare. Am scos până acum peste 14.700 de tone de gunoi din lac. Mai avem estimat încă pe atât. Chiar acum se lucrează de zor la ecologizarea malului drept, în timp ce cărăm în continuare din munţii de gunoi scoşi anul trecut de pe malul stâng. E un efort colosal să cureţi această bombă ecologică, însă va merita. Imaginaţi-vă cum va fi să daţi o tură cu bicicleta de jur împrejurul lacurilor. Să faci o plimbare romantică pe malul apei. Să te plimbi cu barca prin oraş. Să îţi duci copiii să înveţe care e lişiţa, cum arată raţa sălbatică şi nu numai„, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

El a atras atenţia că toate oraşele europene au pus mare preţ pe infrastructura „verde-albastră”.

„Bucureştiul, deşi are şansa să fie traversat de două râuri, NU le-a pus niciodată în valoare. Chemăm experţii din toată lumea pentru a transforma salba de lacuri într-o destinaţie cu care să ne mândrim în Europa”, a adăugat Radu Mihaiu. AGERPRES