Radu Mazare va candida pentru un al treilea mandat de primar al municipiului Constanta

Primarul orasului Constanta, Radu Mazare, a declarat pentru Realitatea Tv ca va candida pentru un al treilea mandat la primaria din Constanta, pentru ca are mai multe proeiecte pe care doreste sa le finalizeze.
“In primul rand, vreau sa fac soseaua de coasta, din portul Tomis pana in statiunea Mamaia”, a afirmat Radu Mazare. El a spus ca, in acest moment, se afla intr-o situatie paradoxala, pentru ca desi proiectul era finalizat si avea chiar si finantari din bani europeni, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a refuzat sa-i elibereze avizul necesar demararii lucrarilor. Proiectul a fost blocat astfel, iar banii s-au pierdut.

Mazare a prezentat fotografii cu zone ale litoralului romanesc, reprezentand “asa-zisul ecosistem pe care ministrul Sulfina Barbu vrea sa-l protejeze”, loc unde este o sosea inceputa din vremea comunismului, proiectata “inca din 1921”. Mai mult, pentru a intari motivul necesitatii acestui proiect, primarul de Constanta a prezentat si imagini cu plaje din strainatate, unde sunt construite sosele de coasta.

Primarul constantean a declarat ca paradoxal, “domnii de la mediu primesc acum, odata cu intrarea in Uniunea Europeana cam 300 de milioane de euro ca sa consolideze – si e un lucru foarte bun – tot malul din Ucraina, pana in Bulgaria”, proiect in cadrul caruia ar urma sa fie construit un drum tehnic pentru a facilita accesul camioanelor in zona. Potrivit afirmatiilor lui Radu Mazare, drumul tehnic ar urma sa fie construit peste acelasi teren unde ar fi trebuit sa fie realizata si soseaua sa de coasta. In opinia lui Mazare, este ciudat ca la finalizarea lucrarilor de consolidare, Ministerul Mediului va dezafecta drumul tehnic, iar in locul lui va fi amenajat un spatiu cu iarba, in loc sa aprobe asfaltarea dalelor de beton pentru a fi transformat in sosea de coasta.

Cel de-al doilea proiect al primarului Mazare este constructia unui oras lacustru pe lacul Suitghiol, “o insula pe piloni, unde sa adun absolut toate cluburile, restaurantele, discotecile, barurile din statiunea Mamaia”, proiect care, de asemenea, dupa ce in luna octombrie a anului trecut l-a facut public, a fost blocat la o luna de zile prin introducerea lacului Suitghiol pe lista ariilor strict protejate pentru cuibaritul pasarilor.