mazare_radu_.jpgPrimarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, marti, ca cei de la Agentia Nationala de Integritate (ANI) s-au grabit ”ca fata mare la maritat” cand l-au acuzat ca s-a aflat in stare de incompatibilitate in 2003, prin detinerea functiei de primar si pe cea de administrator la societatea Nisipuri.

Mazare a spus ca, de fapt, a fost vorba de o greseala facuta de Registrul Comertului. Edilul Constantei a explicat, pe baza de documente, ca in actul constitutiv al societatii Nisipuri, din noiembrie 1998, in loc de administrator Mazare Mihai (fratele primarului) lucratorii Registrului Comertului au trecut din greseala numele de Mazare Radu Stefan, in conditiile in care primarul Constantei era actionar unic la respectiva societate.

„Legea nu interzicea sa fii si actionar si primar”, a precizat Radu Mazare. Potrivit acestuia, dupa ce a aflat de acuzatiile pe care i le aduce ANI a sunat la Registrul Comertului pentru a intreba despre ce este vorba si a aflat de eroare materiala facuta. „Registrul Comertului a verificat actele depuse de la inmatricularea firmei si pana in prezent si a constatat ca, in mod eronat, a fost inregistrat ca administrator Mazare Radu Stefan in loc de Mazare Mihai, aceeasi eroare facandu-se si in 2003, cand s-a schimbat administratorul firmei. Registrul Comertului a facut inregistrarea din oficiu, pe 30 iulie 2009, si a facut corectia respectiva. Daca cineva de la ANI imi punea o singura intrebare, lucrurile s-ar fi lamurit”, a declarat primarul Constantei.

El a afirmat ca „domnii de la ANI, ca si cei de la DNA, nu au stiut ce sa mai caute si rascoleasca, si s-au repezit acum ca ulii sa caute din 2003”. „La Cotroceni a fost veselie mare. (…) Si sa vezi stupoare. L-am descoperit pe Mazare incompatibil, e nenorocire. Domnule presedinte, sa ma avansati”, a inceput ironic Radu Mazare conferinta de presa, referitor la acuzatiile pe care i le-a adus ANI. El i-a acuzat pe cei de la ANI ca ar fi ”slugile politice” ale sefului statului. Primarul Mazare a declarat ca va discuta cu avocatii sai referitor la o posibila actionare in instanta a ANI pentru ca i-a prejudiciat imaginea.

Agentia Nationala de Integritate a constatat ca primarul Constantei, Radu Mazare, s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 23 aprilie 2003 – 6 noiembrie 2003, intrucat a detinut si exercitat concomitent atat functia de primar, cat si pe cea de administrator la societatea SC Nisipuri SA Constanta. Potrivit unui comunicat al ANI remis marti, inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de catre Radu Mazare, in calitate de primar al Constantei, a dispozitiilor legale referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor.

ANI a transmis ca, intrucat in urma verificarii prealabile au rezultat indicii temeinice referitoare la incalcarea de catre Radu Mazare a prevederilor legale privind regimul incompatibilitatilor, a fost declansata procedura de verificare. Procedura de instiintare a persoanei verificate, asa cum este prevazuta de Legea nr. 144/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost indeplinita in baza adreselor din data de 27 iulie si 28 iulie 2009, a informat ANI.