mazare_radu_.jpgPrimarul Constantei, Radu Mazare, a declarat ca propunerea presedintelui Traian Basescu de reducere cu 20% a numarului personalului din sectorul bugetar ar ingreuna si mai mult decat in prezent, cand posturile vacante sunt inghetate, desfasurarea activitatii administratiei locale.

„Eu nu pot sa vorbesc ce ar insemna aceasta masura la nivel de ministere, pentru ca nu le stiu. Am sa va spun insa ce inseamna la primarie. Acum am urmatoarele mari probleme: pe banii nostri, vreau sa deschid doua cluburi pentru handicapati si unul pentru pensionari, si nu pot sa angajez personalul care sa lucreze in ele”.

„Posturile sunt inghetate. Si nu stiu de ce, pentru ca noi avem bani in buget pentru asa ceva. Daca acum imi dai dispozitie sa dau afara 20%, atunci nu mai imi impune obligatii de a raspunde populatiei in termenul in care sunt obligat, de o luna de zile, pentru ca eu am mai putini oameni. Ii mai am si pe ceilalti care au intrat in concedii de maternitate sau altele si nu pot sa angajez alti oameni. Atunci cine sa munceasca? Mama? Cum sa-ti dau eu autorizatia de constructie intr-o luna, daca eu nu am personal?”, a afirmat Mazare.

Potrivit acestuia, in Primaria Constanta lucreaza in prezent aproape 450 de salariati, iar circa 30% dintre posturi sunt neocupate, fiind blocate. „Ca asa a dat Boc aceasta ordonanta, premier care lupta pentru descentralizare. Boc care se plange ca economia este la vale, iar acum o saptamana a interzis emiterea de bilete la ordin. Ca eu tot tip, bai faceti somaj, bai nu mai pot sa aduc investitii si finantari in oras. De ce un lucru care merge bine – ca mergeti pe sosele bune, oamenii muncesc -, de ce sa nu pot sa-l mai fac?”, a spus primarul Constantei.