mazare_radu_.jpgPrimarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat joi referitor la cozile la care stau constănţenii pentru a primi alimente de la Uniunea Europeană că administraţia locală este în imposibilitatea deschiderii mai multor puncte de distribuire, din cauza lipsei personalului necesar.

„Pentru deschiderea mai multor puncte de distribuire ar trebui ca eu şi alţii să închidem primăria şi să mergem să descărcăm alimente, să le distribuim. (…) Pentru că sunt cozile astea, nu mă interesează ce mă acuză nici unul, nici altul”, a declarat primarul Constanţei, după terminarea unei şedinţe a Consiliului Local Municipal.

El a spus că cetăţenii nu trebuie să se îngrămădească şi trebuie să înţeleagă că ajutoarele ajung pentru toţi. „Oamenii trebuie să înţeleagă, şi eu cred că au înţeles, că există pentru toţi. (…) Niciodată, nici la ajutoarele pe care le dăm noi, nici la cele pe care le dăm din fondurile europene, nu s-a întâmplat să nu mai apuce. Nu trebuie să se îngrămădească”, a afirmat Radu Mazăre. Edilul a declarat că în municipiul Constanţa sunt deschise doar trei puncte de distribuire a ajutoarelor UE, nu zece, câte funcţionează atunci când municipalitatea distribuie, cu bani din bugetul local, pachetele cu alimente pentru persoanele cu venituri mici, din motive obiective.

„Pentru ajutoarele de la comunitatea europeană avem trei puncte, pentru că în fiecare lucrează patru, cinci oameni, fiind vorba de greutăţile care trebuie manipulate. Fiecare cetăţean pleacă cu 26 de kilograme. Trebuie descărcate camioane, tiruri, trebuie notată fiecare persoană. Nu pot doar doi oameni să descarce camioanele şi, în acelaşi timp, să dea şi alimentele. (…) Pentru pachetele pe care le dăm noi, sunt zece puncte de distribuire, cu câte doi oameni”, a explicat Radu Mazăre. Odată cu începerea distribuirii alimentelor de la UE pentru persoanele nevoiaşe, constănţenii stau la cozi formate cu multe ore înainte de deschiderea punctelor de unde îşi pot ridica ajutoarele, de teamă că s-ar putea să nu le mai apuce, cu toate că acţiunea respectivă se va derula până la sfârşitul lunii noiembrie. AGERPRES