Disputa pe tema barierelor si a taxelor speciale in Constanta, contestate de prefectul judetului, Danut Culetu, a fost reluata de primarul municipiului, Radu Mazare (foto), care a declarat ca are documente oficiale potrivit carora astfel de taxe erau puse si de municipalitatea liberala din anii ’30.
Primarul Radu Mazare a afirmat ca documentele pe care a reusit sa le obtina dateaza din perioada anilor 1928, 1936 si 1938, care apartin municipalitatii de atunci si care atesta ca si la aceea vreme, cand guvernarea era liberala, erau aplicate mai multe taxe locale si existau bariere in mai multe puncte ale orasului, unde se cereau bani.

Edilul a mai declarat ca face cunoscuta existenta acestor acte pentru ca prefectul de Constanta, Danut Culetu, a contestat taxele locale, inclusiv cele de la bariera din statiunea Mamaia, care este aplicata doar vara, pe motiv ca ar fi impotriva reglementarilor Comunitatii Europene si ca s-ar incalca liberul acces la circulatie. Radu Mazare a amintit si despre recenta discutie pentru introducerea unei taxe in centrul Bucurestiului.