mazare_radu_mare.jpgPrimarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, vineri, că nu i se pare normal să i se impună prin lege să îşi exercite doar două mandate de primar, în condiţiile în care este votat de electorat, potrivit propunerii legislative a unor parlamentarilor care vor un act normativ în acest sens începând cu 2016.

„Oricum eu nu am de gând să îmbătrânesc în politică la fel ca Iliescu, dar nu mi se pare o chestiune normală. Pentru că dacă este voinţa certă şi clară a electoratului să te voteze de şapte ori sau de zece ori şi te votează majoritar ca pe mine, de ce să mă dea afară dacă poporul este mulţumit pentru ceea ce am făcut”, a afirmat primarul Mazăre, edil al Constanţei aflat la al patrulea mandat.

Acesta a precizat că o impunere a numărului mandatelor este necesară în cazul preşedintelui ţării. „Adică, nu poţi să devii dictator ca preşedinte. Asta este o frână pentru preşedinte, care controlează servicii, poliţii, procurori ş.a.m.d.”, a spus primarul Constanţei.
Primarii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene ar putea candida doar de două ori începând cu anul 2016, potrivit propunerii legislative a mai multor parlamentari care susţin că „monopolul unei persoane şi a grupului ei asupra resurselor comunităţii pe o perioadă mai mare de opt ani nu este în regulă”. AGERPRES