Radu Mazăre: “Nu există niciun ofertant la licitaţia pentru cartierul social, dar nu mă las până nu-l termin de construit”

mazare_microfoane.jpgPrimarul Constanţei, Radu Mazăre, a declarat, miercuri, că niciun ofertant nu s-a înscris la licitaţia pentru cartierul de locuinţe sociale Henri Coandă, menţionând totodată că nu se va lăsa însă până când nu va reuşi să-l termine de construit.

“Vă dau o veste proastă din păcate, la cea de a doua licitaţie din anul ăsta pentru Henri Coandă nu s-a înscris nimeni. Am sperat până în ultima clipă că se va înscrie cineva, dar nu s-a înscris nimeni. Este inutil să mai discutăm despre beneficiile pe care le câştigă cineva din realizarea acestui cartier. O să mă întâlnesc astăzi cu cei de acolo, ca să vedem cum facem ca să creştem valoarea de construcţie”.

“Oricum, valoarea de construcţie pe metru pătrat a fost evaluată puţin mai mare decât cum s-a construit prima dată, pentru că prima oară firma a pierdut şi acum am luat în considerare aceste pierderi şi am făcut o oarecare creştere faţă de prima parte a cartierului, dar nici aşa nu s-a înscris nicio firmă. Două licitaţii pe SEAP şi nicio firmă nu s-a înscris”, a spus Mazăre la ieşirea din Inspectoratul de Poliţie al Judeţului, instituţie unde trebuie să meargă săptămânal conform controlului judiciar privind cercetarea sa pentru luare de mită în cazul construirii cartierului Henri Coandă.

Acesta a afirmat că municipalitatea va relua procedurile privind organizarea licitaţiei. “Trebuie să reluăm procedura, inclusiv cea de evaluare a costurilor, să facem o creştere a costurilor şi să facem din nou licitaţie. Nu mă las până nu termin, asta ca să fie clar pentru toată lumea cum am luat eu şpagă de la israelian pentru construirea respectivului cartier”, a precizat Radu Mazăre. AGERPRES