mazare_radu_.jpgPrimarul Radu Mazăre a declarat, miercuri, că în ultimul an în municipiul Constanţa nu s-a mai construit nimic, iar investitorii străini nu mai pot fi atraşi să investească în oraş şi în staţiunea Mamaia.

”În ultimul an, în oraşul Constanţa nu s-a mai construit nimic. Firmele de construcţii sunt la pământ. (…) În orice caz, din păcate, România şi Constanţa nu mai reprezintă o atractivitate pentru investitorii străini. Ne chinuim, nu mai ştiu nici eu ce să le mai fac ca să mai rămână pe aici. (…) Toată România se mişcă prost, iar pentru noi singura soluţie era să aducem oameni cu bani aici, să facă investiţii. Este groaznic de greu. Şi nu au de ce să vină. Se duc la bulgari, la turci şi-şi scot banii acolo în 3 – 6 ani de zile. De ce să vină să-i bage în România? Nu-i sprijină legislaţia, nu-i sprijină nimic”, a declarat, într-o conferinţă de presă, primarul Constanţei.

Conform acestuia, constănţenii trăiesc numai din activităţile portului, care sunt legate direct de economie, din turism şi din investiţii, acestea fiind însă ”la pământ”.
”Nu mai am garanţia începerii şi finalizării unei investiţii pentru că a fost criza internaţională. Ea s-a stabilizat, aţi văzut că în criză nu mai sunt decât câteva ţări, însă noi suntem fanionul celor în criză. Şi bulgarii au ieşit din criză. Investitorii nu prea mai dau ghes ca să vină încoace”, a spus edilul Constanţei. Radu Mazăre a afirmat că el cunoaşte oameni ”cu bani mulţi de tot”, dar cărora nu ştie ce să le spună pentru a-i încuraja să investească la Constanţa. AGERPRES