Vicepresedintele Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru, a declarat ca Radu Mazare va fi sustinut de partidul sau pentru o noua candidatura la functia de primar al Constantei.
„Radu Mazare merita sa fie sustinut de PIN pentru ca a facut treaba foarte buna ca primar, nu am auzit critici intemeiate la adresa sa, ca edil si, nu in ultimul rand, face parte din aceeasi generatie politica cu noi. Tin sa precizez insa ca nu exista niciun protocol politic intre PIN si PSD, chiar este vorba despre un electorat diferit caruia se adreseaza cele doua partide, dar tocmai in asta consta genul de revolutie pe care-l propunem noi in politica, de a sustine liderii politici potriviti in beneficiul comunitatilor locale, indiferent de doctrina politica pe care acestia au imbratisat-o. Am procedat la fel si la Slatina, unde am decis sa sustinem candidatul PD-L la primarie, pe Darius Valcov, si o facem acum si cu social-democratul Radu Mazare”, a afirmat Lavinia Sandru.

Radu Mazare a declarat ca propunerea de sustinere venita din partea PIN il onoreaza ca si sprijinul ce-i va fi acordat in campania electorala. „Si eu, la randul meu, sunt constient ca nu toti constantenii care ma vor vota pentru functia de primar sunt sustinatori ai PSD si in consecinta nu vor vota lista de consilieri ai partidului. Ca atare, le recomand acestora sa voteze lista de consilieri locali ai PIN, acest partid oferindu-se sa-mi sustina proiectele edilitare si urbanistice, in Consiliul Local Municipal”, a afirmat Radu Mazare.

El a spus ca a informat conducerea PSD despre acordul de sustinere electorala pe plan local si ca nu au existat obiectii, ba mai mult este posibil sa apara si alte oportunitati de colaborare pana la inceperea campaniei pentru alegeri.