mazare_radu_.jpgPrimarul Constantei, social-democratul Radu Mazare, a anuntat, pe 24 februarie, ca experienta sa in construirea de locuinte ieftine a impartasit-o si primarului Medgidiei, liberalul Marian Iordache, fara sa conteze apartenenta lor politica.

„Veti asista la un fapt inedit in Romania, la colaborarea intre doi primari netinand cont de faptul ca sunt din partide politice diferite”, a afirmat Radu Mazare. Potrivit acestuia, unul dintre viceprimari si directori ai Primariei Constanta au lucrat si au intocmit documentatia tehnica pentru un ansamblu de locuinte ieftine pentru tinerii din Medgidia, pe acelasi sistem ca si la Constanta.

„L-am sfatuit pe primarul Iordache sa inceapa doar cu o jumatate dintre blocuri, pentru ca nu stim ce inseamna puterea financiara a celor care doresc sa cumpere aceste unitati locative, in conditiile actuale de criza”, a spus primarul Constantei.

Prezent la conferinta de presa organizata de Radu Mazare, primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a declarat ca este vorba de un ansamblu de patru blocuri cu 196 de unitati locative, in conditiile in care sunt inregistrate 600 de cereri din partea tinerilor cu varsta de cel mult 35 de ani. Dupa „modelul Mazare”, Primaria Medgidia va pune la dispozitie terenul si va construi infrastructura, pretul de vanzare a locuintelor fiind estimat la 500 de euro/metrul patrat.

„Fondurile provin pe de o parte din avansul pe care-l platesc doritorii, iar, pe de alta parte, din fondurile constructorilor urmand ca la final investitia sa se inchida cu cumpararea acestor locuinte de catre tineri. Daca va fi un excedent de locuinte, atunci administratia va cumpara diferenta”, a explicat primarul municipiului Medgidia. Potrivit acestuia, documentatia privind construirea ansamblului de locuinte ieftine va fi supusa aprobarii intr-o viitoare sedinta de consiliu local, pentru a putea fi demarate procedurile de achizitii, studiile de fezabilitate si proiectele tehnice.