Radu Mazare a fost audiat la ANI

mazare_radu_.jpgPrimarul Constantei, Radu Mazare, a fost audiat, joi, de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI), in dosarul in care este verificat pentru o posibila stare de incompatibilitate incompatibilitate.

La iesirea din sediul ANI, Mazare a declarat ca inspectorii de integritate ii verifica atat averea, inclusiv casa din Brazilia, cat si contractele de publicitate de la Primaria Constanta. Mazare a spus ca inspectorii de integritate sunt “slugoii lui Basescu si gusteri” si ii va da in judecata, cerandu-le daune de 30.000 de euro.

El considera ca nu este normal ca ANI sa verifice contractele de publicitate, de vreme ce DNA, Curtea de Conturi si ANRMAP au facut deja acest lucru si au decis ca totul este legal. Mazare a recunoscut ca nu a fost un om sarac atunci cand a devenit primar, in 2000, avand bani, masini, case si actiuni la firme.

Pe 4 august, ANI a anuntat ca Radu Mazare s-a aflat in stare de incompatibilitate, in perioada 23 aprilie 2003 – 6 noiembrie 2003, intrucat a detinut si exercitat concomitent atat functia de primar, cat si pe cea de administrator la societatea SC Nisipuri SA Constanta. Inspectorii de integritate s-au sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de catre Radu Mazare, in calitate de primar al Constantei, a dispozitiilor legale referitoare la regimul juridic al incompatibilitatilor. ANI a transmis ca, intrucat in urma verificarii prealabile au rezultat indicii temeinice referitoare la incalcarea de catre Radu Mazare a prevederilor legale privind regimul incompatibilitatilor, a fost declansata procedura de verificare.

In urma analizarii documentelor primite de la Judecatoria Constanta, Oficiul National al Registrului Comertului si Administratia Finantelor Publice a municipiului Constanta, a rezultat ca Radu Mazare a exercitat mandatul de primar al municipiului Constanta in perioadele 2000-2004 si 2004-2008, iar in prezent exercita mandatul de primar pentru perioada 2008-2012. Alegerea lui Mazare in functia de primar pentru mandatul 2000-2004 a fost validata la data de 21 iunie 2000 de catre Judecatoria Constanta. Pe 4 noiembrie 1998, Radu Mazare a fost numit in functia de administrator la SC Nisipuri SA, functie din care s-a retras la data de 6 noiembrie 2003. AGERPRES