Presedintele PD Salaj, Viorel Stanca, a declarat ca forul de conducere al organizatiei, respectiv colegiul director, a hotarat inlocuirea din functie a presedintelui PD Zalau, primarul Radu Capilnasiu, caruia i s-a reprosat faptul ca a avut o slaba activitate de partid.
Decizia de inlocuire a fost luata cu 69 de voturi pentru, un vot impotriva si sapte abtineri.
Totodata, Viorel Stanca a spus ca Radu Capilnasiu nu va mai fi nominalizat sa candideze pentru un nou mandat de primar din partea PD, locul sau putand fi luat de unul dintre alti doi democrati nominalizati sau, asa cum a recunoscut presedintele PD Salaj, chiar de catre un actual membru al PNL, viceprimarul Dorel Labo, cu care spune ca se afla in negocieri.

Viceprimarul Dorel Labo a declarat ca, intr-adevar, a fost contactat de democrati, dar si de alte formatiuni politice, insa a precizat ca ofertele au fost respinse si ca dorinta lui este sa candideze pentru Primaria Zalau din partea partidului pe care il reprezinta, adica PNL.

Si primarul Radu Capilnasiu, care a ramas membru al PD, a lasat sa se inteleaga ca va candida pentru un nou mandat, chiar daca nu va fi nominalizat de partidul al carui membru este.