Inspectorul guvernamental Radu Bud a fost învestit, pe 14 decembrie, pentru a treia oară, în funcţia de prefect al judeţului Satu Mare, în prezenţa ministrului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode.

Evenimentul a început cu intonarea Imnului de Stat, după care ministrul Lucian Bode a citit Hotărârea de Guvern prin care Darius Filip este eliberat din funcţia de prefect, iar Radu Bud este numit prefect al judeţului. „A treia oară ar putea să nu pară neapărat o oportunitate sau o provocare, vreau să vă spun că nominalizarea pentru această funcţie este extrem de onorantă. Să poţi să-ţi reprezinţi guvernul în judeţul tău şi pe cetăţenii judeţului la Guvern, nu e este un lucru care e la îndemâna oricui şi sunt extrem de onorat. (…) Eu, personal, nu m-am schimbat, (…) aveţi uşile deschise şi cu siguranţă vom colabora foarte bine în continuare. La instituţiile deconcentrate probabil că va fi un pic de problemă pe viitor, fiindcă am observat în ultima vreme că există o impresie generală că nu suntem suficient de bine văzuţi ca şi slujbaşi în faţa cetăţenilor. Aici trebuie să lucrăm şi la modul în care ne facem profesionist treaba şi la imagine”, a declarat Radu Bud.

Ministrul Lucian Bode a atras atenţia că urmează un an foarte greu, cu două rânduri de alegeri, în care toţi ochii vor fi aţintiţi spre Instituţia Prefectului.  „Vreau să îl felicit pe domnul prefect pentru cea de-a treia învestire în această înaltă demnitate de prefect. De fiecare dată a avut încercări, dacă poate din primele două a ieşit cum a ieşit din a treia ar trebui să fie foarte foarte atent pentru că are un an foarte greu în faţă. Anul 2020 e un an cu alegeri locale, alegeri generale, toţi ochii vor fi aţintiţi spre Instituţia Prefectului şi modul în care gestionează transparent şi în beneficiul celor pe care îi servim, ai cetăţenilor„, a spus Lucian Bode.

Radu Bud este de profesie inginer şi a mai fost prefect în perioada 2005-2009 şi 2016-2017, fiind un vechi membru PNL. AGERPRES