Senatorul PD-L Dolj Radu Berceanu, candidatul acestei formatiuni politice pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, sustine ca sistemele de irigatii ar trebui sa treaca in administrarea autoritatilor judetene.
Declaratia a fost facuta, la Bailesti, in cadrul unei dezbateri pe tema problemelor din agricultura organizate de Radu Berceanu, la care au participat producatori agricoli din mai multe localitati doljene. „Masura de descentralizare a sistemului de irigatii ar lasa puterea decizionala in mainile celor care sunt direct interesati ca in acest domeniu lucrurile sa mearga bine. Sistemele de irigatii trebuie sa treaca in administrarea consiliilor judetene, pentru ca intotdeauna deciziile cele mai bune sunt luate de cei care cunosc problematica indeaproape si sunt direct interesati”, a spus senatorul.

Radu Berceanu a declarat ca pana acum preocuparile guvernantilor pentru situatia din agricultura si mai ales pentru situatia din Dolj nu au avut un efect benefic direct asupra producatorilor agricoli, fie pentru ca solutiile gasite nu au fost potrivite, fie pentru ca nu au avut continuitate in implementare. „Agricultura este un domeniu important pentru Romania si vital pentru judetul nostru, judetul Dolj. Nu e atat de important sa dam atentie problemelor agriculturii, ci sa gasim solutii pentru aceste probleme, pentru ca de 18 ani incoace s-a dat atentie problemelor, dar solutiile gasite ori nu au fost cele mai potrivite, ori nu au fost suficient de mult pastrate ca sa fie eficiente”, a mai spus presedintele PD-L Dolj.