RADET are probleme cu retelele proprii, afirma Razvan Murgeanu

RADET are probleme in retelele proprii, dar sunt probleme si in relatia dintre Electrocentrale Bucuresti, societatea ce detine majoritatea centralelor termice din Capitala, si municipalitate, a declarat marti viceprimarul general Razvan Murgeanu, cu ocazia participarii sale la sedinta Comisiei de Dialog Social a Prefecturii Capitalei.
Potrivit lui Murgeanu, oricand exista pericolul producerii unei avarii in sistemul de termoficare, in conditiile in care din cei 4.000 de kilometri de tevi proprietatea RADET s-au facut modernizari numai la 15% din sistem. “Retelele sunt ciuruite si iesite din uz. Ele si-au trait traiul, si-au mancat malaiul. Centralele Progresul si Titan functioneaza catastrofal, iar CET Sud tine practic jumatate din Bucuresti”, a spus Murgeanu.

El a precizat ca, dupa operatiunea de contorizare a scarilor de bloc, s-a ajuns la concluzia ca pierderile RADET sunt de 35%. De aceea, a afirmat Murgeanu, municipalitatea va continua sa mentina subventia termoficarii si va plati in acest an 400 milioane de lei, jumatate din valoarea caldurii consumate in aceasta iarna de populatie.

Viceprimarul general a declarat, in cadrul Comisiei de Dialog Social, ca in iarna 2007-2008 bucurestenii nu vor suferi de frig, chiar daca mai mult de 75% din reteaua de distributie a energiei termice este depasita din punct de vedere tehnic. Referitor la disponibilizarile care ar putea avea loc la RADET, conform planului de restructurare a regiei, viceprimarul general a spus ca nimeni din aceasta regie nu va pleca in acest an.

“Nimeni nu va pleca din RADET in acest an. Ar fi o crima pentru orasul acesta, deoarece nu avem echipe de interventie”, a afirmat Razvan Murgeanu.

RADET furnizeaza caldura si apa calda in peste 600.000 de apartamente din Capitala, avand contracte cu peste 8.000 de asociatii de locatari. Incepand din luna noiembrie, bucurestenii vor plati facturi majorate cu 10% pentru consumul de agent termic.