norea_dan.jpgDeclara Dan Viorel Norea, Directorul companiei MULTISOFT, in interviul acordat Portalului national www.Administratie.ro.

Acesta mentioneaza ca firma pe care o conduce pune la dispozitia administratiei publice un program pentru Registrul Agricol 2010-2014, cu formularele actualizate conform Hotararii nr. 1632 / 2009 si in acest an isi va largi gama solutiilor implementabile in institutiile publice.

– Domnule Director Dan Viorel Norea, va rugam sa ne spuneti in cateva cuvinte care este profilul de activitate al companiei MULTISOFT.

– MULTISOFT are ca principal obiect de activitate editarea programelor pentru calculator, iar ca obiecte secundare de activitate vanzarea echipamentelor de tehnica de calcul, service hardware si instalarea de retele.

– Ce contine gama de solutii IT, software si servicii?

– Principalele produse sunt programele pentru calculator, cu preponderenta cu caracter economic. Vanzarea acestora este insotita de servicii adiacente: instalarea pe calculatoarele/ retelele clientilor, consultanta, implementare, asistenta tehnica, instruire personal. Alte servicii posibile: livrarea echipamentelor de tehnica de calcul, service hardware, instalari/ modificari de retele. Din 2003 am adaugat un nou tip de produs – AMEF (aparat de marcat electronic fiscal), care la noi se compune dintr-un program specializat intr-un anumit domeniu (vanzari alimentatie publica, receptie hotel, comert en-detail) si o imprimanta fiscala. Mentionam ca AMEF pe care le producem sunt avizate fiscal de Ministerul Finantelor. Cu aceasta ocazie am largit si gama echipamentelor pe care le vindem: POS-uri, cititoare de card-uri, palm-top-uri.

– Caror domenii de activitate se adreseaza solutiile IT? Vorbiti-ne despre modul in care a fost imbunatata si eficientizata activitatea din randul institutiilor publice, prin programele oferite de MULTISOFT.

– Domeniile de activitate carora li se adreseaza solutiile noastre sunt: pe de o parte bugetari (primarii, scoli, universitati, spitale, institutii de cultura, etc), pe de alta parte firme cu preponderenta mici si mijlocii (comert en-gros si en-detail, productie, constructii, operare portuara, shipping, crewing, alimentatie publica, hoteluri).
MULTISOFT pune la dispozitia institutiilor publice un sistem informatic integrat, care acopera practic toate compartimentele si/ sau activitatile: financiar- contabilitate, salarizare, evidenta stocuri si mijloace fixe, angajamente bugetare, evidenta achizitii, taxe si impozite locale. Este eliminata redundanta, iar informatiile ajung operativ la toate compartimentele. Ca un exemplu, o chitanta incasata la ghiseul de taxe si impozite ajunge automat si la Biroul Financiar.

– Ce proiecte aveti in desfasurare cu administratia publica? Ce noutati aduce 2010 in planul solutiilor oferite de MULTISOFT institutiilor publice?

– In acest moment am pus deja la dispozitia administratiei publice un program pentru Registrul Agricol 2010-2014, cu formularele actualizate conform Hotararii nr. 1632 / 2009, publicata in 04.01.2010. In plus, ne-am propus sa largim gama solutiilor implementabile in institutiile publice.

– Care au fost dificultatile intampinate in anul 2009? Cum au fost ele solutionate?

– In 2009, dificultatile majore au avut drept cauza lipsa fondurilor din institutiile publice, in a doua jumatate a anului, atat pentru servicii, cat mai ales pentru investitii. Am reusit sa facem fata datorita faptului ca avem cateva sute de clienti si am compensat lipsa fondurilor din anumite domenii cu patrunderea in domenii economice mai putin afectate de criza.

– Ce obiective strategice au fost stabilite pentru 2010?

– Pana in 2009, firmele si institutiile unde avem implementate programe erau mici si medii. Programele au fost dezvoltate in permanenta, dar in esenta erau utilizate in acelasi mod – pe retele locale. In 2010 ne-am propus sa abordam problematica unor firme si institutii mari, cu activitati complexe. Necesitatile acestui tip de clienti sunt crescute: interconexiuni on-line, decizii rapide pe baza informatiilor aflate la distanta. In acest scop, am trecut pe un alt nivel de programare – .NET, baze de date SQL, cu tot ce presupune asta: programare de tip client – server, acces la distanta, viteza, securitate, confidentialitate sporite.

Membrii Comitetului Director al companiei MULTISOFT, de la stanga la dreapta: Sorin-Ovidiu Bordea, Florian-Eduard Rezeanu si Dan-Viorel Norea