Punct final în campania “ABC-ul colectării selective a deșeurilor” la Moinești

Ediția de toamnă a campaniei „ABC-ul colectării selective a deșeurilor” din municipiul Moinești a ajuns la final. Evenimentul a fost marcat pe 27 noiembrie în prezența a 300 de elevi din toate instituțiile de învățământ ale municipiului, la Centrul cultural Lira.

„Campania face obiectul proiectului local «Împreună pentru mediu!», derulat în parteneriat cu instituțiile școlare. Toate școlile moineștene au subscris, iar autoritatea locală a premiat primii cei mai harnici 30 de elevi din cele 6 unități de învățământ, respectiv primele trei școli. Campania are rolul informării și conștientizării tuturor cu privire la modul și necesitatea colectării selective, astfel încât reciclând să economisim resursele naturale”, a declarat Daniela Enea, consilier pentru Protecția mediului la Unitatea Administrativ Teritorială Moinești.

În perioada 22 octombrie – 26 noiembrie la Moinești au avut loc activități de informare, de conștientizare și de colectare selectivă a deșeurilor. Până pe 16 noiembrie s-a derulat, însă, un concurs între clasele fiecărei instituții școlare, constând în colectarea oricărui tip de deșeuri reciclabile. Iar până pe 22 noiembrie, rezultatele colectării au fost evaluate și transmise către autoritatea locală.

„Mulțumim participanților pentru modul în care au ales să ne fie alături în demersurile noastre dedicate protejării mediului și îi așteptăm în continuare să dedicăm acțiuni și evenimente pentru asigurarea protecției mediului și a sănătății publice”, a conchis Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.