Inginerul Mircea Cosma, fost presedinte al Consiliului Judetean Prahova, in perioada 2000-2004, a fost desemnat sa candideze pentru presedintia CJ.
Mircea Cosma a declarat ca a acceptat provocarea de a candida pentru un nou mandat ca presedinte al CJ pentru ca are experienta aducerii fondurilor europene in judet. Cosma a subliniat ca in perioada 2000 – 2004 cand a ocupat functia de presedinte al CJ, judetul a fost fruntas in accesarea fondurilor europene si au ajuns in Prahova peste 145 milioane euro. Comparativ, in perioada 2004 – 2008 au fost accesate fonduri europene in valoare de un milion de euro si judetul a contactat un credit pentru infrastructura in valoare de 52 milioane euro, care va fi platit in 10 ani.

„Tinta pentru mandatul viitor este de a aduce in judet peste 600 milioane euro, aceasta suma fiind limitata pentru ca bugetul nu ne permite sa asiguram cofinantarea proiectelor mai mari deoarece suntem ingraditi de plata imprumutului contactat in 2007 de catre administratia judeteana”, a mai precizat Cosma.

Printre proiectele prioritare ale PSD pentru urmatorii patru ani se numara finalizarea proiectelor de alimentare cu apa in toate localitatile si a asigurarii racordarii la gaze. In prezent, exista apa potabila in aproximativ 70 de localitati din cele 104 ale judetului, iar orasul Slanic si alte peste 20 de comune nu beneficiaza de alimentare cu gaze.

Mircea Cosma crede ca va reusi sa readuca in actualitate, in turismului prahovean, proiectele „Drumul vinului” si „Drumul voievozilor”.

Mircea Cosma este cel de-al patrulea candidat anuntat oficial pentru presedintia CJ dupa Adrian Maracineanu din partea PRM, Florin Anghel din partea PNDC si George Nastasia din partea PD-L.