Presedintele organizatiei iesene a PSD, Gheorghe Nichita, acuza PD si PNL ca practica racolari si presiuni asupra colegilor de partid din teritoriu.
„Primarii din judet ne-au sesizat ca Alianta D.A. practica presiuni si santajul economic pentru a-i determina sa isi paraseasca partidul pe ale carei liste au fost alesi. Acest lucru nu este normal. Sa nu uitam ca nimic nu este etern pe lumea asta”, a declarat Nichita.

Liderul social democratilor ieseni a spus ca in cele cinci luni din acest an organizatia a pierdut 21 din cei 60 de primari alesi in 2004. Dintre acestia, sase au o situatie „incerta”, adica figureaza pe listele unor partide aflate la poluri politice opuse.

De cealalta parte, cei doi co-presedinti ai filialei Iasi ai Aliantei, senatorul PD, Dan Carlan, si deputatul PNL, Relu Fenechiu, neaga acuzatiile, sustinand ca sunt simple speculatii. „Primarii sau consilierii locali care s-au inscris in ultima vreme in PD sau PNL au facut acest lucru in mod voit. Majoritatea sunt fosti democrati care au fost inscrisi in PSD in urma practicilor de acest gen efectuate in campania din 2004 de social democrati. Daca in trecut, PSD a recurs la astfel de practici, nu acelasi lucru il face si Alianta, pentru ca traim intr-o democratie in care fiecare are dreptul de a-si alege partidul”, a spus senatorul Dan Carlan.