Organizatia judeteana a PSD Giurgiu a solicitat prefectului judetului sa constate incetarea mandatelor de primari pentru aceia care au candidat pe listele PSD si la ultimele declaratii date conform legii privind declinarea apartenentei politice au spus ca fac parte din alte partide.
Potrivit presedintelui organizatiei judetene a PSD Giurgiu, deputatul Nicolae Badalau, solicitarea a fost facuta in conformitatea cu legea 249 privind statutul alesilor locali si vizeaza 23 de primari PSD din judet si mai multi consilieri locali care si-au declinat o alta apartenenta politica. El spune ca legea prevede ca pierderea calitatii de ales are loc odata cu pierderea calitatii de membru al partidului pe a carui lista a fost ales. Nicolae Badalau recunoaste ca in lege este prevazut faptul ca prevederile acesteia intra in vigoare de la data depunerii declaratiei, dar spune ca nu este specificat despre care declaratie este vorba.

Totodata, organizatia judeteana a PSD Giurgiu va da in judecata pentru inselaciune un numar de 9 primari PSD din judet care in perioada destinata depunerii declaratiilor de apartenenta politica au depus doua declaratii cu solicitari de partide diferite, chiar daca numai una din ele a fost luata in considerare. PSD a avut 45 de primari din 54 de localitati din judet in urma alegerilor din 2004, iar acum mai are 22 de primari.