PSD considera ca atat Guvernul, cat si PD au tratat in mod politic schimbarea prefectilor

Partidul Social Democrat considera ca atat Guvernul, condus de presedintele liberalilor, Calin Popescu-Tariceanu, cat si Partidul Democrat au tratat in mod politic schimbarea celor sase prefecti, confirmand ca depolitizarea institutiei prefectului “nu a fost decat o minciuna”.
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a declarat ca pentru schimbarea celor sase prefecti nu s-au invocat decat argumente politice atat de catre Guvern, care ar fi trebuit sa ia aceasta decizie in baza unei evaluari profesionale tehnice, cat si de catre PD care a reactionat tot la nivel politic.

“Aceasta situatie dovedeste ca puterea actuala nu doreste o descentralizare reala a administratiei locale, Guvernul aplicand o politica damboviteana, preferand sa aiba in teritoriu functionari care sa raspunda la comanda politica”, a sustinut Diaconescu.

Purtatorul de cuvant al PSD a respins ipoteza ca liberalii si social-democratii si-au dat mana pentru a-si imparti functiile de prefecti. “PSD nu participa si nu va participa la niciun proiect de acoperire politica a unei reale descentralizari si depolitizari a administratiei locale”, a spus Diaconescu, adaugand ca PD a facut parte doi ani dintr-un Guvern “care a blocat proiectele de descentralizare