PSD Cluj a pierdut peste jumatate din primari in ultimii doi ani

PSD a pierdut, in ultimii doi ani, peste jumatate din primarii din judetul Cluj, in favoarea PD si PNL, conform unor surse din cadrul Aliantei D.A.
Dupa alegerile din iunie 2004, PSD a castigat un numar de 42 de primarii, dintre care 41 la comune si una de municipiu, la Campia Turzii. Potrivit surselor citate, cu o zi inainte de expirarea termenului de declarare a apartenentei politice, 22 de primari au anuntat ca au parasit PSD in favoarea PD si PNL. PD a primit 12 dintre ei, iar PNL 10.

Purtatorul de cuvant al PSD Cluj, Ancuta Abrudan, a declarat ca exista o competitie extraordinara intre PNL si PD pentru atragerea primarilor opozitiei. “Aceasta accelerare a presiunilor este unul dintre efectele perverse ale legii, insa era necesar un moment zero al clarificarilor si al testarii loialitatii. Plecarea unui primar nu inseamna desfiintarea organizatiei locale. In fiecare comuna avem membri vechi care vor ramane in partid indiferent de circumstantele politice”, a spus Abrudan.

PD a mai primit in partid si un fost primar al PUNR, precum si pe singurul primar al PC, astfel incat si-a dublat aproape numarul de primari, de la 15, la 29. Si PNL Cluj a reusit sa-si dubleze numarul de primari, de la 10 cati avea in 2004, la 20. Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, a declarat ca foarte multi primari au dorit sa vina la liberali, dar nu sunt primiti decat cei “sanatosi moral”, persoane care vor intari organizatia PNL Cluj si care au demonstrat ca se preocupa de problemele comunitatii.